Overzicht

Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel

Een gezonde maaltijd uit de oven. Je kunt zelf kiezen welke vis je hiervoor gebruikt. Zorg er wel voor dat de vis goed doorbakken is. Als je zwanger bent mag je namelijk geen rauwe vis eten.

ovenschotel kabeljauw
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
  • Geen vlees

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
  • 2 stukken kabeljouw (300 gram)
  • 2 zoete aardappelen (500 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 100 gram peultjes
  • 1 courgette
  • 2 theelepels dille
  • 2 theelepels peterselie
  • Scheutje citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Andere benodigdheden: oven, ovenschotel, kookpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor

    • Verwarm de oven voor op 220 graden.

    • Heb je een heteluchtoven? Dan mag deze op 200 graden voorverwarmd worden.

  2. Bereid de zoete aardappels voor

    • Was de zoete aardappels goed.

    • Snijd lelijke plekjes weg.

    Je hoeft de aardappels niet te schillen, je kunt deze prima met schil eten.

    • Snijd de aardappels in kleine blokjes.

    • Zet een kookpan op hoog vuur en voeg de aardappelblokjes toe.

    Vul de pan met water tot net boven de aardappelblokjes.

    • Kook de aardappelblokjes kort, circa 5 minuten, zodat ze niet hard meer zijn wanneer ze de oven in gaan.

    .

  3. Bereid de groenten voor

    • Was alle groenten goed.

    • Snijd lelijke plekjes weg.

    Je hoeft de groenten niet te schillen, je kunt deze prima met schil eten.

    • Pel de ui en snijd in ringen.

    • Pel de knoflook en pers deze uit.

    • Snijd de courgette in plakken van 0,5 cm.

    • De tomaten en peultjes hoeven niet gesneden te worden.

  4. Maak de ovenschotel

    • Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie.

    • Leg als eerste de zoete aardappel en de groenten in de ovenschaal, leg daar bovenop de kabeljauw stukken.

    • Besprenkel met een beetje citroensap.

    • Was de peterselie en snijd de peterselie en dille fijn.

    Strooi de kruiden vervolgens over de aardappels, groenten en kabeljauw.

    • Breng op smaak met wat zout en peper.

  5. Bakken

    • Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar.

    • Indien de groenten nog te knapperig zijn of de aardappeltjes te hard, kan je de schaal nog even 5 minuten langer laten staan.