Overzicht

Herfst pompoensoep

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 45 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen varkensvlees
  • Geen vlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine pompoen
  • 1 wortel
  • 1 opscheplepel doperwten (50g)
  • 1 ui
  • 100 gram aardappelen
  • Bruin brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 ml water

Wist je dat

... het vruchtvlees en de pitjes van een pompoen erg gezond zijn? Die bevatten heel veel vitaminen en mineralen.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Snij de pompoen, wortel, ui en aardappelen.

    Was de pompoen met koud water.

    Snij de pompoen in 2 stukken en schep de zaden eruit met een lepel.

    Snij de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.

    Was de wortel en snij hem in stukjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

    Schil de aardappelen en snij deze in stukken.

    Was de aardappelen in koud water.

    .

  2. Bak de groenten aan in een kookpot.

    Zet een pot op hoog vuur en voeg olie toe.

    Bak de pompoen 10 minuten aan.

    Voeg de wortel toe en bak nog 10 minuten.

    Voeg de gesneden ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.

  3. Kook de groenten voor de soep.

    Vul een kookpot met water totdat alle ingrediƫnten onder water staan.

    Voeg de aardappel en de doperwten toe.

    Zet de pot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

  4. Haal de pot van het vuur als de groenten zacht zijn, pureer de soep met de staafmixer in de pan en maak een mooie gladde soep.

    Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe.

    Zet de pan weer op het vuur en breng de soep terug aan de kook.

    .

  5. lepel_vork

    Snij het brood.

    Dien de soep en het brood op.