
Rode kool met aardappeltjes en gehaktballetjes
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
...bloemkool rijk is aan kalium? Dit is onder andere belangrijk voor de werking van de zenuwen en de spieren.
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Vul een kookpot met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde bloemkoolroosjes.
Snij de stengel van de bloemkoolroosjes op de plaats waar 'de takken naar de bloemkoolroosjes' beginnen.
Vind je de bloemkoolroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
.
Ga je de bloemkoolroosjes koken: Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de bloemkool net onder water staat.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de bloemkool gaar in 5 minuten.
Ga je de bloemkoolroosjes stomen:
Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de bloemkool gaar in 15 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de bloemkool om te voelen of deze goed gaar is.
Giet de bloemkool af in een vergiet.
Vul een kookpot met water en voeg de doperwten toe.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de doperwten in 5 tot 8 minuten gaar.
Giet de doperwten af in een vergiet.
Snij de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Doe de ui erbij en bak deze enkele minuten mee.
Voeg de bloemkool en de doperwtjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
Breng op smaak met kerriepoeder.