Overzicht

Koken met worteltjes en vis

Vanaf 8 maanden

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten

  • Voor 1 portie:
  • 100g wortelen
  • 75g aardappelen
  • 20g (wit)vis
  • 1 tl olie

Bereidingswijze

  1. Maak de groente en aardappelen klaar om te stomen

    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

    Was en schrap de wortels.

    Snijd ook de wortels in stukjes (in plakjes van een halve centimeter).

  2. Stoom de ingrediƫnten gaar

    De aardappelen in 20 min, de wortelen in 15 min en de vis in 10 min.

    Let op: geen zout toevoegen.

  3. Controleer of de wortels, aardappelen en vis echt gaar zijn.

    Vis is gaar wanneer het vlokkig en stevig is.

  4. Als de wortels en aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten.

    Zorg dat je een klein beetje kookvocht overhoudt.

  5. Controleer na het stomen of er geen visgraatjes zijn achtergebleven in het hapje.

  6. Prak de gestoomde groenten, aardappelen en vis door elkaar en voeg een theelepel olie toe.

  7. Als het hapje wat te droog is kun je altijd een theelepel kookvocht toevoegen.

    Dit maakt het hapje minder droog voor je kindje.