Overzicht

Ovenschotel met tomaat en ham

Vanaf 15 maanden

ovenschotel met tomaat en ham
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten ovenschotel tomaat ham

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • ½ courgette
  • 250 gram aardappelen
  • 250 gram gekookte hamreepjes
  • Geraspte kaas

Wist je dat

...tomaten bètacaroteen bevatten? Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van je peuter.

100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snij de tomaten en de courgette.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snij ze in kleine stukjes.

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snij de courgette in kleine blokjes.

  3. Bak de groenten.

    Verhit een eetlepel olie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak het geheel nog enkele minuten.

  4. Bak het gerecht in de oven.

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

    Vul een ovenschaal met de tomaat, courgette, aardappel en hamreepjes.

    Strooi de geraspte kaas over het geheel.

    Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    .

  5. Dien de ovenschotel op.