Overzicht

Pasta met sperziebonen en zalm

Vanaf 6 maanden

pasta met sperziebonen en zalm
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten pasta met sperziebonen en zalm

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 400 g sperziebonen
  • 170 g cherrytomaatjes
  • 40 g ongekookte pasta (zoals penne)
  • 80 g zalm
  • 2 el plantaardige olie
  • Dille

Wist je dat

...je kunt testen of een sperzieboontje vers is? Knapt het eenvoudig als je het buigt? Dan is het vers!

Mimi, Voedingskundige

Nutricia Babyvoedinglijn - Mimi
100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.

    Vul een kookpot met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snij de sperziebonen en de cherrytomaatjes.

    Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze doormidden.

    Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snij ze doormidden.

  3. Kook de sperziebonen en de tomaatjes.

    Vul een kookpot met water en voeg de boontjes en de tomaten toe.

    Zet de pot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet ze vervolgens af in een vergiet.

  4. Pocheer de zalm

    Snijd de zalm in blokjes.

    Vul een kookpot met water en breng het water net niet aan de kook.

    Voeg de zalm toe en pocheer deze gedurende 6-8 minuten.

    Giet de zalm nadien af.

    .

  5. Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes en zalmstukjes toe aan de pasta.

    Voeg dille toe naar smaak en prak het geheel fijn tot een gladde puree met een vork.

    Roer vervolgens de olie door het hapje en dien op.