Overzicht

Pasta met sperziebonen en zalm

Vanaf 6 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram gekookte pasta, bijvoorbeeld penne
  • 80 gram zalm (20 gram per portie)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Dille

Wist je dat

...je kunt testen of een sperzieboontje vers is? Knapt het eenvoudig als je het buigt? Dan is het vers!

Mimi, Voedingskundige

Mimi van de Nutricia Careline

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.

    Vul een kookpot met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snij de sperziebonen en de cherrytomaatjes.

    Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze doormidden.

    Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snij ze doormidden.

  3. Kook de sperziebonen en de tomaatjes.

    Vul een kookpot met water en voeg de boontjes en de tomaten toe.

    Zet de pot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de boontjes en de tomaten af in een vergiet.

  4. Pocheer de zalm

    Snij de zalm in blokjes.

    Breng een kookpot met water bijna aan de kook (maar niet helemaal) en voeg de zalm toe Pocheer de zalm 6-8 minuten tot deze gaar is.

    Giet de zalm nadien af.

  5. Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes en zalmstukjes toe aan de pasta.

    Voeg dille toe naar smaak en mix het geheel fijn met de staafmixer.

    Roer nog een eetlepel olie onder het geheel en dien op.