Overzicht

Pastahapje met spruitjes en tomatensaus

Vanaf 12 maanden

pasta met spruitjes en tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelkeiwit en lactose
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten hemelse pasta met spruitjes

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • 500 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram gekookte pasta, bijvoorbeeld penne
  • 350 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Basilicum

Wist je dat

... spruitjes twee tot drie keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels?

Mimi, Voedingskundige

Nutricia Babyvoedinglijn - Mimi
100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.

    Vul een kookpot met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snij de tomaten en ui.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en de zaadlijsten.

    Snij de tomaten in kleine blokjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

  3. Kook of stoom de spruitjes.

    Was de spruitjes in koud water en snij de onderkant eraf.

    Snij de spruitjes doormidden.

    Ga je de spruitjes koken: Vul een kookpot met water en voeg de spruitjes toe.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de spruitjes gaar in ongeveer 10 minuten.

    Giet de gare spruitjes af in een vergiet.

    Ga je de spruitjes stomen: Doe de spruitjes in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de spruitjes 10 tot 15 minuten.

    Giet de gare spruitjes af in een vergiet.

  4. Bereid de tomatensaus.

    Zet een kookpan op middelhoog vuur en verhit een eetlepel olie.

    Voeg de knoflook en de gesnipperde ui toe en fruit deze.

    Voeg de stukjes tomaat toe en gaar deze gedurende 10 minuten, tot de tomaat zacht en stuk gekookt is.

    Vind je de stukken tomaat te groot? Maak de saus dan fijn met een vork.

    Voeg basilicum toe naar smaak.

  5. Bak vervolgens het gehakt.

    Zet een bakpan op hoog vuur en verhit hierin een eetlepel olie.

    Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin en gaar is.

  6. Dien de pasta op, met hier bovenop de tomatensaus, het gehakt en de spruitjes.