Overzicht

Peuter aardappelschotel met kaas en broccoli

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 volledige broccoli
  • 1 ui
  • 250 gram aardappelen
  • Geraspte kaas

Wist je dat

... je broccoli rauw kunt eten, maar ook gekookt, gebakken, gestoomd of gewokt?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snij de broccoli en de ui.

    Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.

    Snij de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de broccoliroosjes’ beginnen.

    Vind je de broccoliroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

  3. Kook of stoom de broccoli.

    Ga je de broccoli koken: Doe de broccoli in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de broccoli net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in 10 minuten.


    Ga je de broccoli stomen: Doe de broccoli in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de broccoli gaar in 12 minuten.

    Giet de broccoli af in een vergiet.

  4. oven

    Bak het gerecht in de oven.

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

    Vul een ovenschaal met de broccoli, aardappelen en ui.

    Strooi de geraspte kaas over het geheel.

    Zet de ovenschaal in de oven, en bak de schotel ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    .

  5. lepel_vork

    Dek samen met je kindje de tafel.

    Dien de ovenschotel op.