Overzicht

Piccolo pizza’s

Vanaf 15 maanden

  • Lunch
  • 20 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram mini mozzarellabolletjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Wist je dat

... de courgette familie is van de pompoen? Courgettes worden ook wel ‘zomerpompoen’ genoemd.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor.

    Was de cherrytomaten en knijp de zaadjes en het sap eruit.

    Was de paprika onder koud water, verwijder het kroontje en snij de paprika in kleine blokjes.

    Was de lente-ui in koud water, snij het kontje eraf en verwijder de buitenste blaadjes.

    Snij de lente-ui in dunne ringen Was de courgette en snij deze in 1 cm dikke plakjes.

    .

  2. koekenpan

    Gril de courgette.

    Gril de plakjes courgette in een grillpan gedurende ongeveer 2 minuten per kant.

  3. Beleg de pizza’s.

    Leg de courgetteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Giet de mozzarellabolletjes af en scheur in stukjes.

    Beleg de plakjes met de gescheurde mozzarella, tomaten, paprika’s en als laatste de lente-ui.

  4. oven

    Bak de pizza’s.

    Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

    Bak de piccolopizza’s circa 8 minuten tot de mozzarella gesmolten is.

    .

  5. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Dien de piccolopizza’s op.

    .