Overzicht

Puree van bloemkool

4-6 maanden

bloemkoolpuree
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Geen vlees

Ingrediënten

  • Voor 5 porties:
  • 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 1 kg)

Bereidingswijze

  1. Maak de bloemkool klaar om te stomen

    Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool.

    Snijd de bloemkool doormidden.

    Was de bloemkool.

    Snijd de roosjes van de bloemkool af en snijd deze roosjes nogmaals doormidden.

  2. Stomen

    Stoom de bloemkool in 13 minuten gaar (let op: geen zout toevoegen) Controleer of de bloemkool gaar is door er met een scherp mes in te prikken.

    Giet de bloemkool af, maar houd een klein beetje kookvocht over.

  3. Maak de groentepap klaar

    Doe de bloemkool in een kom en pureer deze, samen met een beetje kookvocht, tot een gladde puree.

  4. Bewaar de rest van de puree voor later

    Laat de puree goed afkoelen Verdeel de puree over zes schone bakjes.

    Plak na het afkoelen een etiket op de bakjes en schrijf daar de datum op.

    De bakjes kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.

    In de vriezer ( -18°C) kun je het hapje tot wel 3 maanden bewaren.

    In de koelkast kun je het 24 uur bewaren.

    .

  5. De maaltijd ontdooien

    Ontdooi de maaltijd in de koelkast.

    Opwarmen van de maaltijd kan au bain-marie in een kookpot, met een flessenwarmer of in de microgolfoven.