Overzicht

Rode kool met aardappeltjes en gehaktballetjes

Vanaf 18 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rode kool
  • 200 g rundergehakt
  • 400 gram aardappelen
  • 1 appel
  • 1 handje rozijntjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

... rode kool één van de oudste koolsoorten is die er bestaat?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Was de appel en snij deze in kleine reepjes.

  3. Kook of stoom de rode kool.

    Snij de rode kool in stukjes Ga je de rode kool koken: Doe de rode kool in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de rode kool net onder water staat.

    Zet de kookpot op een laag vuur en kook de rode kool op een laag vuur in enkele minuten gaar.

    Ga je de rode kool stomen: Doe de rode kool in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de rode kool gaar in 25 minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak vervolgens de rundergehaktballetjes.

    Kneed het gehakt en maak er gehaktballetjes van.

    Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.

    Bak de rundergehaktballetjes rondom in 15 minuten gaar.

  5. lepel_vork

    Dien de rode kool, aardappelen en gehaktballetjes op.

    Strooi de rozijntjes en appelreepjes over de rode kool.