Overzicht

Sperziebonen met rijst, perzik en gehakt

Vanaf 12 maanden

Sperziebonen met rijst, perzik en gehakt
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten prinsessenboontjes met rijst

Ingrediënten

  • 700 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 400 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 400 gram rundergehakt
  • ½ blik perziken
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...sperzieboontjes ijzer bevatten? IJzer ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen van je peuter.

Mimi, Voedingskundige

Nutricia Babyvoedinglijn - Mimi
100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst

    Vul een kookpot met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    .

  2. Snij de sperziebonen, de ui en de perziken.

    Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze doormidden.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

    Laat de perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

    .

  3. Kook of stoom de sperziebonen

    Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze doormidden.


    Ga je de boontjes koken: Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de boontjes gaar in 16 tot 18 minuten.

    Giet de sperziebonen af in een vergiet.

  4. Bak vervolgens het gehakt en de ui

    Zet een bakpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

    Voeg het rundergehakt toe en bak het tot het bijna gaar is.

    Draai de vlam laag, voeg de ui toe en bak totdat het gehakt en de ui gaar zijn.

  5. Voeg de perziken, het gehakt en de ui toe aan de gekookte sperziebonen