Overzicht

Spinazie crème de la crème met kabeljauw en aardappel-bietencakejes

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 45 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo verse spinazie
  • 1 ui
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram gekookte rode bieten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 450 gram kabeljauw
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel boter

Wist je dat

...spinazie veel ijzer bevat? Spinazie is dus een goede manier om je peuter wat extra's te kunnen bieden!

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de groenten voor.

    Was de spinazie goed in ruim koud water en laat uitlekken in een zeef.

    Pel de uien en snij in kleine blokjes.

    .

  2. Bak de aardappelcakejes.

    Schil de aardappelen en snij ze in vieren.

    Was de aardappelen in koud water en breng ze in een ruime pot met water aan de kook.

    Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.

    Snij de rode bieten klein en kook deze de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.

    Giet de aardappelen en bieten af en stamp deze fijn met een pureestamper.

    Splits de eieren.

    Meng al roerend de eidooiers, de bloem en het bakpoeder door de warme aardappelpuree.

    Klop de eiwitten stijf en meng deze luchtig door de afgekoelde puree.

    Doe het aardappelbeslag in een spuitzak en vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag.

    Bak de cakejes goudbruin in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten.

    .

  3. oven

    Bak de kabeljauw.

    Bestrijk een bakplaat of ovenschaal met een beetje olijfolie.

    Snij de kabeljauw in stukjes en leg deze op de bakplaat.

    Schuif de bakplaat de laatste 10 minuten in de oven bij de aardappelcakejes.

    .

  4. koekenpan

    Bak de groenten.

    Verhit de olijfolie in een bakpan op hoog vuur.

    Bak de ui ongeveer 1 minuut en voeg de spinazie toe.

    Bak de spinazie al roerend ongeveer 3 minuten.

    Druk de spinazie goed uit in een zeef en doe hem terug in de pan.

    Voeg de crème fraîche toe en roer even door.

    .

  5. lepel_vork

    Tafeldekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Leg op ieder bord wat stukjes kabeljauw, enkele lepels romige spinazie en 1 à 2 aardappelcakejes.

    .