Overzicht

Stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat

Vanaf 12 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 opscheplepels wortelen (200 g)
  • 2 opscheplepels champignons (100 g)
  • 1 opscheplepel doperwten (50 g)
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 300 gram aardappelen
  • 350 g kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...wortels in kleine stukjes rauw gegeten kunnen worden als lekker zoet en knapperig tussendoortje?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.

    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snij de wortelen, paprika, tomaten en champignons in kleine stukjes.

    Was de wortelen en snij ze in stukjes van een centimeter.

    Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snij de paprika in kleine blokjes.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snij de tomaten in kleine blokjes.

    Reinig de champignons en snij ze in plakjes.

  3. Kook, terwijl de aardappelen koken of stomen, de wortelen en doperwten.

    Vul een kookpot met water en voeg de wortelen toe.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 5 minuten.

    Voeg de doperwten toe en kook het geheel in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de kalkoenfilet, de paprika, tomaat en champignons.

    Snij de kalkoenfilet in smalle repen.

    Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze totdat ze bruin en gaar zijn.

    Voeg de paprika, de tomaat en de champignons toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.

  5. Meng het kalkoen-groentemengsel met de wortelen, doperwtjes en stukjes aardappel.

  6. lepel_vork

    Dien het eten op.