
Volkorenpasta met kip en spinazieroomsaus
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
Was de sushirijst eerst goed totdat er alleen nog helder water vanaf komt.
Kook de rijst zoals op de verpakking wordt aangegeven.
Schep de rijst voorzichtig met een platte houten spatel (of lepel) in een lage schaal en besprenkel met de rijstazijn.
Breek de eieren los in een kom en klop ze los met een vork.
Breng op smaak met een snufje zout en/of peper.
Verwarm een pan op hoog vuur tot deze heet is.
Voeg olie toe aan de pan en zet het vuur lager.
Bak de omelet tot deze goed doorbakken en goudbruin is, keer halverwege even om.
Wanneer de omelet is afgekoeld, snijd deze dan in repen.
Kook de sojabonen naar de bereidingswijze die op de verpakking staat.
Je kunt ook kant en klare sojabonen kopen.
Rasp de worteltjes of snij deze in hele dunne plakjes/slierten.
Snijd de komkommer door de helft en daarna in repen.
Snijd de avocado over de lengte door de helft.
Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd de avocado in plakjes of repen.
Avocado wordt wel snel bruin, dus goed om het kort van tevoren te snijden en gelijk te gebruiken.
Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan op het vuur, totdat deze goudbruin zijn.
Doe de sushirijst in een kom.
Leg hier de omelet, avocado, geraspte worteltjes, sojabonen, zeewiersalade en komkommer bovenop.
Scheur de norivellen in stukjes en leg dit er ook bij.
Maak de bowl mooi met de geroosterde sesamzaadjes.
Serveer in een apart bakje sojasaus en naar smaak, wat wasabi.
Wees hier in verband met de scherpte van de wasabi en het zoutgehalte van de sojasaus, zuinig mee.