Overzicht

Vissticks met kool & aardappelen

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 40 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram verse kabeljauw
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 sneetjes oud brood
  • 400 gram aardappelen
  • 1 groene kool
  • 1 eetlepel oregano
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper

Wist je dat

... kool rijk is aan vitamine C?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.

    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Kook of stoom de groene kool.

    Snij de helft van de kool in fijne stukken.

    Was ze in koud water.

    Ga je de kool koken: Doe de kool in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de kool net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de kool gaar in 5 minuten.

    Ga je de kool stomen: Doe de kool in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de kool gaar in 10 tot 12 minuten.

    Giet de kool af in een vergiet en laat uitlekken.

    Voeg de kool bij de aardappelen en breng op smaak met peper.

    Meng alles goed.

    Zet het mengsel van aardappelen en kool in de koelkast om te laten afkoelen.

    .

  3. koekenpan

    Bak de vissticks.

    Snij de kabeljauw in lange vingers.

    Maal het brood fijn in een keukenmachine.

    Voeg de oregano en wat zout en peper naar smaak toe.

    Kluts het ei.

    Zet 3 borden neer: 1 met de bloem, 1 met het ei en 1 met de broodkruimels.

    Haal de repen kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de broodkruimels heen om zo een egale laag te maken.

    Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

    Baks de vissticks rondom in circa 7 minuten goudbruin.

  4. Bak de kool & aardappelen.

    Kneed met je handen het afgekoelde aardappelmengsel in de vorm van worsten en wentel deze door de bloem.

    Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Bak de aardappelsticks in 4 minuten per kant goudbruin.

    .

  5. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Serveer de vissticks samen met de ’kool en aardappelen.