Overzicht

Vrolijke baby broccolischotel met worteltjes en kalkoen

Vanaf 6 maanden

broccoli recept baby
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten vrolijke broccoli schotel

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1 stronk broccoli
  • 500 g wortelen
  • 250 g aardappelen
  • 60 g kalkoenfilet (15 á 20 gram per portie)
  • 2 el plantaardige olie

Wist je dat

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Mimi, Voedingskundige

Nutricia Babyvoedinglijn - Mimi
100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.

    Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snij de broccoli en de wortelen

    Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.

    Snijd de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de broccoliroosjes' beginnen.

    Vind je de broccoliroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.

    Was de wortelen en snij ze in stukjes.

  3. Kook de broccoli en de wortelen.

    Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de groenten net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de groenten gaar in 15 minuten.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. Kook de kalkoenfilet

    Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.

    Breng wat water aan de kook en kook de kalkoenreepjes gaar.

    Giet de kalkoen vervolgens af.

    .

  5. Maak de broccolipuree

    Doe de aardappelen, broccoli, wortel en kalkoen in een kom en pureer het geheel fijn met een vork.

    Voeg 2 eetlepels olie toe aan de groentepap.

    .

  6. Bewaar de rest van de puree voor later

    Laat de puree goed afkoelen.

    Verdeel de puree over zes schone bakjes.

    Plak na het afkoelen een etiket op de bakjes en schrijf daar de datum op.

    De bakjes kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.

    In de vriezer ( -18°C) kun je het hapje tot wel 3 maanden bewaren.

    In de koelkast kun je het 24 uur bewaren.

    .

  7. De maaltijd ontdooien

    Ontdooi de maaltijd in de koelkast.

    Opwarmen van de maaltijd kan au bain-marie in een kookpot, met een flessenwarmer of in de microgolfoven.