Overzicht

Vrolijke baby broccolischotel met worteltjes en kalkoen

Vanaf 6 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 500 gram wortelen
  • 250 gram aardappelen
  • 60 á 80 gram kalkoenfilet (15 á 20 gram per portie)
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Wist je dat

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snij de broccoli en de wortelen

    Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.

    Snij de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de broccoliroosjes' beginnen.

    Vind je de broccoliroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.

    Was de wortelen en snij ze in stukjes.

  3. Kook of stoom de broccoli en de wortelen.

    Ga je de broccoli en wortelen koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de groenten net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de groenten gaar in 10 minuten.


    Ga je de broccoli en wortelen stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de groenten gaar in 12 minuten.


    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Kook de kalkoenfilet

    Snij de kalkoenfilet in smalle repen.

    Breng wat water aan de kook en kook de kalkoenreepjes gaar.

    Giet de kalkoen vervolgens af.

    .

  5. lepel_vork

    Maak de broccolipuree

    Doe de aardappelen, broccoli, wortel en kalkoen in een kom en pureer het geheel fijn met de staafmixer.

    Voeg een eetlepel olie toe aan de groentepap.

    .