Overzicht

Zonnige frittatamuffins

Vanaf 18 maanden

  • Lunch
  • 45 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 100 gram doperwtjes (vers of diepvries)
  • 150 gram grof gesneden verse spinazie
  • Volle melk
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper

Wist je dat

... een courgette veel ijzer bevat? Courgette kan helpen om je kindje wat extra ijzer binnen te laten krijgen.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de groenten voor.

    Was de courgette onder koud water en snij in kleine blokjes.

    Was de paprika onder koud water en snij in kleine reepjes.

    Was de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken.

    .

  2. koekenpan

    Bak de groenten.

    Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette, doperwten en paprika toe en bak ze in 5 minuten gaar.

    Voeg de spinazie toe en bak nog enkele minuten mee tot de spinazie is geslonken.

  3. Vul een muffinvorm met beslag

    Strijk de muffinvorm in met olijfolie.

    Vergeet hierbij de randen niet! Verdeel de gebakken groenten over de muffinvorm tot net onder de rand van de vormpjes.

    Kluts de eieren en melk in een kom en breng op smaak met de oregano en de peper.

    Giet met een schenkbeker de eierenmix over de groenten heen, tot de muffinvormpjes bijna vol zijn.

    .

  4. oven

    Bak de muffins in de oven.

    Plaats de muffinvorm in het midden van de oven en bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin.

    .

  5. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Serveer de muffins warm of koud.

    .