Overzicht

Vrolijke baby broccolischotel met worteltjes en kalkoen

Gemakkelijk genoeg vitamientjes eten

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 500 gram wortelen
  • 250 gram aardappelen
  • 60 á 80 gram kalkoenfilet (15 á 20 gram per portie)
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Wist je dat

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen

    • Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    • Was ze in koud water.

    Ga je ze koken: • Doe ze in een kookpot.

    • Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    • Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    • Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

    Ga je ze stomen: • Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    • Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    • Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    • Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.

    • Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    • Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

    .

  2. mes

    Snij de broccoli en de wortelen

    • Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.

    • Snij de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de broccoliroosjes' beginnen.

    Vind je de broccoliroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.

    • Was de wortelen en snij ze in stukjes.

    .

  3. Kook of stoom de broccoli en de wortelen.

    Ga je de broccoli en wortelen koken: • Doe ze in een kookpot.

    • Vul de kookpot met koud water tot de groenten net onder water staat.

    • Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    • Draai de vlam laag en kook de groenten gaar in 10 minuten.

    Ga je de broccoli en wortelen stomen: • Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    • Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    • Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    • Draai de vlam laag en stoom de groenten gaar in 12 minuten.

    • Giet de groenten af in een vergiet.

    .

  4. koekenpan

    Kook de kalkoenfilet

    • Snij de kalkoenfilet in smalle repen.

    • Breng wat water aan de kook en kook de kalkoenreepjes gaar.

    • Giet de kalkoen vervolgens af.

    .

  5. lepel_vork

    Maak de broccolipuree

    • Doe de aardappelen, broccoli, wortel en kalkoen in een kom en pureer het geheel fijn met de staafmixer.

    • Voeg een eetlepel olie toe aan de groentepap.

    .