Nutricia baby
Emotie en relaties

Zo herken je een zwangerschap

Herken de tekenen van een zwangerschap in een vroeg stadium. Deze tekenen zijn een enorme verandering voor je lichaam en ontstaan door hormonale veranderingen.

Zo herken je een zwangerschap

Je kunt al in een vroeg stadium enkele tekenen van zwangerschap herkennen. Deze tekenen zijn een enorme verandering voor je lichaam en ontstaan door hormonale veranderingen. Ze verschillen per vrouw. Je zult ze niet allemaal tegelijk hebben en hoeft je ook niet druk te maken als je helemaal geen tekenen vertoont.

Symptomen van een zwangerschap

We hebben de meest voorkomende tekenen van zwangerschap voor je op een rijtje gezet:
• Ochtendmisselijkheid: je kunt je misselijk voelen en moet soms zelfs overgeven. Vaak is dit tussen de tweede en achtste week van je zwangerschap.
• Moeheid: je kunt je vermoeider voelen dan anders.
• Vaker naar het toilet: vanaf zes tot acht weken zul je soms ’s nachts je bed uitgaan om te plassen.
• Vreemde smaak in je mond: je hebt geen zin in voedsel dat je normaal lekker vindt of hebt juist trek in etenswaren die je normaal laat staan.
• Verandering van je borsten: in de eerste weken kunnen je borsten gevoelig zijn of tintelen. Ook kunnen ze groter worden. Daarnaast kunnen je aders zichtbaar worden en/of je tepels donkerder.
• Stress en stemmingsschommelingen: de veranderingen in de hormoonspiegels kunnen ervoor zorgen dat je stemming in de eerste weken van je zwangerschap snel kan omslaan. Ook huil je soms zonder dat je weet wat de reden daarvoor is.

Zwangerschapstest

Wil je zeker weten dat je zwanger bent? Doe dan een zwangerschapstest. Deze kun je kopen bij de drogist of apotheek of online bestellen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de preconceptie?

Lees meer over Week 3

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.