Nutricia baby

Snel zwanger worden

Een zwangerschap hangt samen met een heleboel factoren. Wil je snel zwanger worden, dan zijn gezond leven, timing, regelmaat en genieten de sleutelwoorden.

De kans om snel zwanger te worden, hangt af van een heleboel factoren. Maar het begint uiteraard met een vrijpartij. Voor sommige koppels is het vrijwel direct raak, terwijl andere stellen het jarenlang zonder succes proberen. Om snel zwanger te worden gaat het niet om maar zo vaak mogelijk seks te hebben. Het zijn juist de timing, de regelmaat en het plezier die de kansen vergroten.

De juiste dagen

Om zwanger te worden is een gezonde eicel, goed zaad én een eisprong een eerste vereiste. Natuurlijk kun je vrijen wanneer je wilt, maar de kans op een zwangerschap neemt vele malen toe wanneer je dit doet tijdens je vruchtbare dagen. Je vruchtbare periode hangt samen met je eisprong; het moment waarop een rijpe eicel één van je eierstokken verlaat en klaar is om bevrucht te worden. Wanneer je voorafgaand aan je eisprong elke 2 tot 3 dagen vrijt, is dat het meest ideaal. Vaker heeft weinig zin, omdat de man dan onvoldoende tijd heeft om zijn zaad te verversen. Te lang wachten is ook weer niet goed voor de kwaliteit van de zaadcellen. Ook heb je kans dat je dan net de vruchtbare periode mist.

Goede standjes

Aanwijzingen dat bepaalde standjes de kans om snel zwanger te worden bevorderen, zijn er niet. Waar het om gaat is dat de spermacellen de gelegenheid krijgen om de baarmoeder in te zwemmen. Posities waarbij het sperma door de zwaartekracht snel weer de baarmoeder en de vagina uitlopen, zijn dus minder geschikt. Gebruik je graag een glijmiddel, let er dan goed op dat het glijmiddel niet zaaddodend is. In veel glijmiddelen zitten namelijk zaaddodende stoffen, wat het zwanger raken niet ten goede komt.

Vergeet het voor- en naspel niet

Vrijen alleen met de intentie om snel zwanger te worden, is geen goed idee. Wanneer je ervoor zorgt dat jullie allebei genieten, maakt dit het niet alleen heel veel leuker, ook vergroot het je kansen op een zwangerschap. Sowieso is seks op deze manier minder gecompliceerd en stressvol, maar het zorgt er ook voor dat je makkelijker een orgasme krijgt. Wanneer je klaarkomt, worden de zaadcellen door de samentrekkingen van je baarmoeder in de juiste richting geduwd. Ook draagt een vochtige omgeving bij aan een betere omgeving voor de zaadcellen. Verder is het aan te raden om na het vrijen niet direct naar het toilet te gaan. Beter is het om nog een minuut of 10 te blijven liggen, zodat je zeker weet dat het zaad voldoende mogelijkheden heeft gehad om je baarmoeder te bereiken. 

Back to storyline