Alle zwangerschapsinformatie die jij nodig hebt

Zwangerschap (Bevalling)

De bevalling

In het derde trimester van je zwangerschap is je baby bijna helemaal ontwikkeld. Hij zal nu vooral nog groter en zwaarder worden. Je buik groeit natuurlijk mee! Dat zorgt voor meer druk op je rug en bekken. In deze periode kun je daarom last krijgen van pijnscheuten in je onderrug en benen. Neem in dat geval rust, verander van positie, neem een warm bad of leg een ijskompres (of ijs gewikkeld in een handdoek) op de pijnlijke plaats.

Valse weeën

Voel je af en toe je baarmoeder plotseling samentrekken en weer ontspannen? Maak je hier geen zorgen over als je nog een paar weken te gaan hebt. Dan is de kans namelijk klein dat je baby nu al onderweg is. Waarschijnlijk heb je last van harde buiken, die ook wel valse weeën worden genoemd. Dit zijn normale, meestal pijnloze samentrekkingen van de baarmoeder die lijken op menstruatiepijn. Ze komen en gaan met onregelmatige tussenpozen. 

Emotie en relaties

Welke mogelijkheden zijn er om te bevallen?

Elke bevalling is anders. Zo kun je thuis of in het ziekenhuis bevallen. De keuze maak je zelf. 

Lees meer
Uitgerekende datum

Wanneer moet ik naar het ziekenhuis?

Zodra de bevalling is begonnen, wil je vanzelfsprekend naar het ziekenhuis hollen om in actie te schieten! Als je echter te vroeg aankomt, zou het kunnen dat je terug naar huis wordt gestuurd.

Lees meer
Uitgerekende datum

Eten en drinken tijdens de bevalling

Vroeger werd verteld dat eten tijdens de bevalling een slecht idee was en enkel energiedrankjes waren toegestaan. Onlangs is hier verandering in gekomen.

Lees meer
Uitgerekende datum

Weeën opwekken

Je hebt wellicht al over diverse methoden gehoord om de weeën op te wekken. Vrijen, sporten en frambozenbladthee kunnen allemaal helpen om je lichaam fysiek of hormonaal klaar te maken voor de bevalling.

Lees meer
Uitgerekende datum

Genezing hechtingen na zwangerschap

Het goede aan hechtingen is dat wanneer jij ze nodig zult hebben, je baby al geboren zal zijn en al het harde werk achter de rug is! Je kunt het genezingsproces versnellen door de onderstaande tips te volgen. Voor bijkomend advies kan je uiteraard steeds bij je dokter terecht.​​​​

Lees meer

De bevalling

Emotie en relaties

De rol van de vader tijdens de bevalling

Praktisch

Vluchtkoffer

Gezondheid en verzorging

De nageboorte

Onze handige tools om je verder te helpen

Vragen of advies over jezelf of je kindje?