Nutricia baby

Overtijd: je baby laat op zich wachten

Als je overtijd bent, barst je wellicht van verlangen om je baby in je armen te nemen en bent vast bereid alles te proberen om je weeën op gang te brengen, maar probeer om rustig te blijven. Je zult zien: je geduld zal beloond worden.

Je kunt van het wachten gebruikmaken om alle kleine dingen te doen waar je nog geen tijd voor had. Bekijk onze tips om op een leuke manier je tijd door te brengen en bereid je optimaal voor op de komst van je baby.

Is het erg als mijn baby overtijd is?

Je moet je niet proberen vast te pinnen op de uitgerekende datum. Het gebeurt immers erg vaak dat een baby nog even op zich laat wachten. Probeer er dus als je overtijd bent het beste van te maken en de tijd te gebruiken om te rusten. Je baby zal komen wanneer hij er klaar voor is.

Als je je zorgen maakt wanneer je overtijd bent, kan je steeds bij je dokter langsgaan voor een snelle controle om te kijken of alles in orde is met je baby.

Hoe omgaan met een baby die op zich laat wachten?

Wat je ook doet en hoe hard je ook probeert, je zult je baby niet kunnen overtuigen om eruit te komen. Het beste wat je kunt doen wanneer je overtijd bent, is rusten en ontspannen. Als je echter te veel energie hebt en je verveelt, kan je misschien de onderstaande tips gebruiken om de tijd te doden:

  • Breng een bezoek aan vrienden in de buurt of maak een wandeling in de nabije omgeving. Hou wel steeds je gsm bij de hand!
  • Zodra je baby thuis is, zal je blij zijn dat de diepvriezer is uitgevonden, tenzij je natuurlijk samenwoont met een echte keukenprins! Bereid nu het nog kan enkele lekkere, huisbereide gerechten en vries ze in.
  • Zeg op een vriendelijke manier tegen je vrienden en familie dat ze moeten stoppen met elk uur te bellen; zeg hen dat jij hen wel op de hoogte zult brengen als het zo ver is!
  • Gebruik de extra tijd om leuke dingen te doen met je partner. Het zal misschien nog even duren voor je er opnieuw de kans toe krijgt!
  • Hou lenteschoonmaak. Het maakt niet uit welk seizoen het is. Ruim alles netjes op en geef alles een grondige poetsbeurt. Je zult er later dankbaar voor zijn.
  • Haal je bezem door je garderobe. Zorg ervoor dat je voldoende comfortabele T-shirts en broeken hebt. Tover alle kleren tevoorschijn die je wilt dragen wanneer je van je buikje verlost zult zijn.
  • Als je dit allemaal te veel werk vindt, spaar dan je krachten voor de bevalling: leg je voeten omhoog, kijk naar je lievelingsfilm....en dommel rustig in!

Denk je dat je weeën zijn begonnen? Bel je gynaecoloog en wacht af wat hij of zij zegt.