Nutricia baby
Emotie en relaties

Wanneer zeg ik mijn baas dat ik zwanger ben?

De meeste vrouwen delen dit heugelijke nieuws liever niet meteen met alle collega’s. Dat is begrijpelijk, maar denk erom dat er wetten bestaan die je tijdens je zwangerschap en ouderschapsverlof beschermen.

Je wettelijke rechten en plichten op het werk

Het is beter om je werkgever zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Om ouderschapsverlof te kunnen genieten moet je je werkgever wettelijk gezien ten laatste in de zevende week vóór de uitgerekende bevallingsdatum schriftelijk informeren over je zwangerschap en je plannen.

Ben je zwanger van een meerling, dan is dit negen weken vóór je uitgerekende bevallingsdatum. Ga na wat je rechten zijn als aanstaande moeder vooraleer je je werkgever op de hoogte brengt. En vergeet niet dat je rechten dezelfde zijn, of je nu voltijds of halftijds werkt.

Ben je zwanger en werk je? Dan zul je vast graag horen dat mama’s in spe op heel wat wettelijke steun kunnen rekenen. Toch moet je je bewust zijn van enkele belangrijke zaken, zoals wanneer je je werkgever op de hoogte moet brengen van je zwangerschap.​​​​​​


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 11

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.