Alle zwangerschapsinformatie die jij nodig hebt

Zwangerschap (Kwaaltjes)

Zwangerschapskwaaltjes

Niet alleen je baby verandert snel tijdens je zwangerschap, ook je lichaam ondergaat veel veranderingen. Natuurlijk is het allemaal in het belang van je kindje. Toch voelt dat misschien niet altijd zo, vooral als je erg veel last hebt van zwangerschapskwaaltjes.

Zwangerschapsverschijnselen

Naast veranderingen die zichtbaar zijn aan je uiterlijk, gebeurt er ook in je lichaam veel tijdens je zwangerschap. Hoe je je hier bij zult voelen is moeilijk te voorspellen en het verschilt ook per persoon en per zwangerschap. De één heeft last van de spijsvertering, de ander is wat sneller moe.

Allergie en ongemakjes

Rusteloze benen

Allergie en ongemakjes

Brandend maagzuur

Ochtendmisselijkheid

Heb je last van ochtendmisselijkheid, verdeel je voeding dan in kleine porties over de dag. Eet rustig en kauw goed.

Allergie en ongemakjes

Waterophouding tijdens je zwangerschap

Geloof het of niet, maar het is heel normaal om tijdens de zwangerschap het gevoel te hebben alsof je op springen staat, vooral wanneer de bevalling nadert! 

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Constipatie tijdens zwangerschap

Wanneermama’s ons vertellen over hun zwangerschap, komt constipatie vaak aan bod! Veelmama's met wie we praten, hebben er last van, maar niet allemaal. 

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Blaasontsteking tijdens je zwangerschap

Een blaasontsteking (cystitis) is een andere veel voorkomende 'geneugte' tijdens de zwangerschap! Een blaasontsteking wordt ook wel urineweginfectie genoemd en kan erg pijnlijk zijn. 

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Aambeien tijdens je zwangerschap

Aambeien (ook wel bekend als hemorroïden) tijdens de zwangerschap zijn letterlijk strontvervelend! Veel vrouwen krijgen aambeien tijdens de zwangerschap of als gevolg van de bevalling. Hoewel ze erg vervelend zijn, kan je verschillende dingen doen om er komaf mee te maken. 

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Buikpijn tijdens je zwangerschap

Naarmate je baby groeit en je buik dikker wordt, wordt er meer en meer druk uitgeoefend op je lichaam. Deze extra druk kan rug- en buikpijn veroorzaken. Als je pijn hebt, ga dan langs bij je dokter. Hij zal je kunnen geruststellen. ​​​

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Pijnlijke borsten tijdens je zwangerschap

Je bent niet de enige die last heeft van pijnlijke borsten! De meeste toekomstige mama's hebben tijdens het eerste trimester pijnlijke borsten, doordat hun lichaam te maken krijgt met hormonale schommelingen. 

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Zwangerschapsstriemen

De meeste toekomstige mama's zullen tijdens de zwangerschap striemen krijgen. Als je erin slaagt om tijdens je hele zwangerschap striemvrij te blijven, mag je van geluk spreken. 

Lees meer
Allergie en ongemakjes

Schimmelinfectie tijdens je zwangerschap

Het is heel normaal om tijdens de zwangerschap een schimmelinfectie te hebben. Tijdens je zwangerschap heb je namelijk 10 keer meer kans om een schimmelinfectie te krijgen door de verandering in de pH-balans van je vagina. 

Lees meer

Onze handige tools om je verder te helpen

Vragen of advies over jezelf of je kindje?