Allergie en ongemakjes

Moeheid is heel normaal

Moeheid is heel normaal. Hoe verminder je vermoeidheid tijdens je zwangerschap? Niet alleen fysieke inspanning, maar ook spanning of stress dragen bij.

Neem je rust

Zorg er dus voor dat je zowel je lichaam als je geest tot rust laat komen, vooral tijdens de laatste weken van je zwangerschap. Neem bijvoorbeeld af en toe een moment voor jezelf. Let er ook op dat je gezond en gevarieerd eet, dat geeft je energie.​​​

Tips voor het verhogen van je energie

Last van vermoeidheid tijdens je zwangerschap? Met de volgende tips voel je je vast een stuk beter:  • Doe een middagdutje.
  • Ga op je rug liggen en breng je voeten omhoog ter hoogte van je hart. Dit kan ervoor zorgen dat je minder vocht vasthoudt en het stimuleert je bloedsomloop. Ook laad je zo je energie weer op.
  • Zorg voor gezonde en gevarieerde voeding. Eet fruit en groenten die veel vitamines en voedingsstoffen bevatten. Dit versterkt je immuunsysteem en geeft energie.
  • Te weinig ijzer kan een vermoeid gevoel geven. IJzerrijk voedsel zoals vlees, noten, broccoli of groene bladgroenten voorkomen een ijzertekort. 
  • Beperk het eten van suikerrijke producten: ze geven je op korte termijn behoorlijk wat energie, maar zodra ze zijn uitgewerkt voel je je vermoeider dan daarvoor.
  • Houd je bloedsuikerspiegel op peil door regelmatig kleine beetjes te eten, in plaats van drie stevige maaltijden.
  • Laat je partner, vrienden en familie je helpen.
  • Trakteer jezelf op een goed boek, ga online winkelen, neem een bad of kijk een film. Wat het ook is; doe dingen waardoor je ontspant.
  • Maak een wandeling in de frisse buitenlucht, dit zal je energie geven.

Nutricia Babyvoedinglijn

Heb je vragen over eten tijdens je zwangerschap? Neem dan contact op met de Nutricia Babyvoeding lijn 0800-166 85. Onze voedingskundigen zijn van maandag tot donderdag van 8h30 tot 17h en vrijdag van 8h30 tot 16h gratis bereikbaar voor al je vragen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 9

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.