Nutricia baby

Onthul het geslacht van je baby met een gender reveal

Weet jij al of je straks gaat bevallen van een jongetje of een meisje? Dan is er geen leukere manier om dit bekend te maken dan met een gender reveal. De leukste manieren om het geslacht bekend te maken lees je hier!

Wat is een gender reveal? 

Een gender reveal betekent letterlijk het onthullen van het geslacht van je baby. Dit kan je doen  door een feestje te geven. Dit gebruik is over komen waaien uit Amerika. Gasten komen in een  roze of blauwe outfit en geven zo aan of ze verwachten dat je een zoon of dochter krijgt.  

Er zijn veel leuke manieren om het geslacht van je kindje te onthullen. Van roze of blauwe  cupcakes tot confettikanonnen. Wil je het geslacht van je baby weten, dan geef je dit tijdens de 20-wekenecho aan. De echoscopist kan het ook op een papiertje schrijven dat je later tijdens je  gender reveal party pas leest. Zo worden ook jij en je partner verrast tijdens de gender reveal. 

Wie organiseert een gender reveal? 

Een gender reveal party wordt door jullie als toekomstige ouders georganiseerd. Bij een  babyshower is dat anders. Dan is het georganiseerd door vriendinnen en staat de mama-to-be in  de spotlight! Soms is een gender reveal party een klein en bescheiden feest, bij anderen een groot  gebeuren. En de decoratie is vaak in roze en blauw, zodat alles nog onduidelijk blijft. Zo kies je  voor roze en blauwe bordjes, bekers, ballonnen en slingers. Zelfs de hapjes kies je in deze twee  kleuren, of lekker in gender neutrale kleuren, als het maar feestelijk is! 

Meestal wordt een gender reveal in besloten kring met familie en goede vrienden gevierd. Het  draait daarbij helemaal om het geslacht van de baby. Dit onthul je op een leuke manier,  bijvoorbeeld met een gender reveal taart. En er zijn nog heel veel andere manieren om het  geslacht van je baby te onthullen. 

Leuke ideeën voor een gender reveal 

Er zijn veel opties voor een gender reveal, maar vaak wordt er voor een gender reveal taart  gekozen. Misschien kies jij liever voor iets wat minder vaak wordt gedaan. Ben jij op zoek naar een  originele manier om het geslacht van je baby te onthullen? Lees hieronder onze ideeën: 

  • Proost: geef al je gasten een bruistablet voor in hun drankje. Iedereen voegt de tablet  tegelijk aan hun glas toe. Deze toont de kleur van het geslacht van je kindje.
  • Kussengevecht: houd een kussengevecht met alle aanwezigen. Stoei met elkaar tot de  kussens het begeven en de veren in het rond vliegen. In één kussen zit het antwoord op de  vraag of jullie een zoon of dochter krijgen. Worden het roze of blauwe veren?
  • Waterballonnen: vul een bak vol waterballonnen met water en kleurstof. Houd nu een  waterballonnengevecht met vrienden en familie. Overal spatten ballonnen kapot met roze  of blauw water. 
  • Iets minder uniek, maar wel erg leuk: een confettikanon! Geef alle gasten een partypopper  met blauwe of roze confetti. Tel af en laat het allemaal tegelijk confetti regenen. Een mooi  fotomoment! 
  • Rook of poeder in de kleur van het geslacht: Hier zijn kleurrookbommen voor verkrijgbaar.  Of gooi zakjes met poeder op de grond. Ook dit zorgt ook voor een soort rookeffect. • Piñata: sla te midden van je vrienden met je partner tegen een piñata. Net zolang tot de  gekleurde snoepjes eruit vallen en het geslacht onthullen. 
  • Homerun: gooi een honkbal op en laat je partner een homerun slaan. De bal is gevuld met  roze of blauw poeder. Wanneer hij of zij tegen de knuppel komt ontploft hij en onthult zo het  geslacht. 

Andere spelletjes tijdens je feest 

Naast de gender reveal zelf speel je vaak ook spelletjes tijdens zo’n feestje. Laat de gasten  bijvoorbeeld van tevoren het geslacht van de baby raden. Degenen die het goed blijken te hebben  krijgen een kleinigheidje of iets lekkers. Of laat ze zelfs de naam van de baby raden. Je hoeft de  uiteindelijke naam natuurlijk niet te onthullen, dat kan tot de geboorte een verrassing blijven.  

Het voordeel hierbij is dat je inspiratie opdoet, mocht de naam nog niet vastliggen. Je kunt er  daarnaast voor kiezen om de gasten na afloop een goodiebag mee te geven. Bijvoorbeeld met  snoep in de kleur van het geslacht van je baby. 

Een gender reveal video 

Heb je eigenlijk niet zoveel zin in een groot feest en wil je toch het geslacht bekendmaken? Kies  dan voor een gender reveal video. Dit kan een simpele boodschap zijn, of ook hiervan kun je een  feestje maken. Op internet zijn veel voorbeelden van zo’n video te vinden. Maak er een raadsel van  met aanwijzingen over het geslacht. Of onthul het op een van bovenstaande manieren met zijn  tweetjes in plaats van tijdens een feest.  

Ook wanneer je het geslacht niet weet, levert dit leuk materiaal op. En de video bewaar je als  mooie herinnering aan een bijzonder moment. 

Meisje of jongetje: de 20 weken echo 

Voor een 20 weken echo ga je naar je verloskundige of echoscopist. Spannend, omdat je dan het  geslacht van de kleine te weten komt. En er wordt meteen gecontroleerd of alles in orde is met je  baby. Meestal geeft je arts zelf aan wanneer je wordt verwacht voor een 20 weken echo.