Meerdere kindjes

Kindjes betrekken

Vraag je je af hoe je kindje zal reageren op een nieuw broertje of zusje, waarschijnlijk zal hij het leuk vinden om een speelkameraadje te hebben.

Wanneer vertel ik het mijn kindje?

Als je al een kindje hebt, wil je die natuurlijk ook betrekken bij je zwangerschap en hem goed voorbereiden op de dingen die komen gaan. Ben je pas één of twee maanden zwanger? Dan kun je beter nog even wachten met het vertellen. Zeven maanden lijken voor je kindje namelijk wel een eeuwigheid! Maar je kindje merkt waarschijnlijk wel de veranderingen aan je lichaam en je gedrag. Een goed moment om hem het goede nieuws te vertellen is daarom als je al een beetje een buikje kunt zien. Vertel je kindje dat er een baby’tje in je buik groeit. Laat hem aan je buik voelen en ‘hallo’ zeggen tegen zijn nieuwe broertje of zusje.

Help je kindje zich voorbereiden

Benut alle tijd die je hebt met je kindje, want over een paar maanden zal er veel veranderen. Zorg ook dat je hem goed voorbereidt op wat er komen gaat: binnenkort moet jij je aandacht verdelen over twee kleintjes. Laat je kindje ook alvast wat tijd doorbrengen bij opa’s en oma’s, vrienden en familie. Deze mensen helpen jou waarschijnlijk veel als de baby er is en dus het is fijn als je kindje alvast aan hen gewend is.

Tips en trucs

Voor je kleintje is het lastig om zich voor te stellen wat een nieuwe baby allemaal betekent. Laat je kindje babyfoto’s van zichzelf zien en vertel dat het nieuwe baby’tje er ook zo uit zal zien. Praat ook over de geboorte. Als je wilt, kun je je kindje meenemen naar de verloskundige: hij zal het vast heel bijzonder vinden om het hartje te horen!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 26

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.