Nutricia baby
Meerdere kindjes

Is mijn tweede bevalling gemakkelijker?

Elke bevalling is anders, maar voor veel moeders is een tweede of volgende bevalling zeker gemakkelijker.

Tweede bevalling, minder zorgen. Vaak maak je je minder zorgen omdat je weet wat er komen gaat. Meestal duurt een volgende bevalling korter, omdat je lichaam het al eerder heeft gedaan. Heb je vragen over je bevalling? Neem dan contact op met je verloskundige.​​​​​

Snellere bevalling tweede kind

Meestal is je tweede of volgende bevalling korter dan je eerste, omdat je baarmoederhals en bekken al een keertje opgerekt zijn geweest. Het is dus voor je lichaam makkelijker om je baby erdoor te laten. Gaat de ontsluiting bij een eerste bevalling vaak met een snelheid van 1,2 centimeter per uur, bij een tweede bevalling kan dat al snel 1,5 centimeter zijn.

Tweede baby iets groter

Het is heel normaal als je tweede baby groter is. Dit gaat maar om een verschil van een paar honderd gram. Natuurlijk kan het zijn dat je eerste kindje al vrij groot was. In dat geval kan het heel goed gebeuren dat je een volgende keer een ‘gemiddelde’ baby krijgt.

Oppas regelen

Iets waar je nu ook aan moet denken als je gaat bevallen, is het regelen van een oppas voor je thuisblijvende kindje. Je wilt vast je partner bij je hebben als je gaat bevallen. Dat betekent dat je een vriend(in) of familielid hiervoor moet vragen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 6

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.