Zwangerschap (eieren eten tijdens zwangerschap)

Alle zwangerschapsinformatie die jij nodig hebt

Maak een account aan
Voeding

Eieren eten tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap pas je best op met rauwe eieren of producten waar rauwe eieren in verwerkt zijn. Rauwe eieren kunnen namelijk Salmonella-bacteriën bevatten. Bij het verhitten van eieren worden deze salmonellabacteriën gedood.

Wanneer je eieren onvoldoende verhit , kan de salmonellabacterie ervoor zorgen dat je problemen krijgt in je maag en darmstreek, met misselijkheid, braken en diarree tot gevolg. 

Dit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook niet goed voor de ontwikkeling van je baby.

Wanneer is je eitje nog rauw en in welke producten zitten rauwe eieren?

  • Spiegelei of zacht gekookt ei (het ei is niet volledig verhit en bevat dus nog risico op besmetting met listeriose, toxoplasmose en salmonella)
  • Zelfgemaakte (chocolade)mousse, ijs, tiramisu, bavarois,…
  • Zelfgemaakte mayonaise
  • Aardappelpuree met ei

Wat kan je wel nog eten?

  • Hard gekookt ei
  • Gebakken ei
  • Bereidingen waarin de eieren voldoende verhit/gebakken zijn (bv. cake)
  • Mayonaise en andere gerechten met ei vanuit de winkel (dit heeft een hittebehandeling ondergaan waardoor het veilig is om te gebruiken)

Lees meer:

Voeding en zwangerschap

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 10