Voeding

Zwanger en eten

Ben je bezig met je eten tijdens je zwangerschap? Door goede voeding houd je jezelf en je kindje gezond.

Eten tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap wil je goed voor je kindje zorgen. Alles wat je ongeboren kind nodig heeft om te groeien, krijgt hij van jou. Daarom is het belangrijk om goed op je voeding te letten en gezond en uitgebalanceerd te eten. Wat heb je nodig? En in welke hoeveelheden? En wat kun je beter laten staan?

Goede voeding tijdens je zwangerschap

Je voeding is tijdens je zwangerschap belangrijk, want de voedingsstoffen gaan via jou en je placenta naar je baby. Zorg voor gezonde en uitgebalanceerde voeding. Daarmee zorg je ervoor dat je ongeboren baby zich goed ontwikkelt. Maar eten voor twee is niet nodig. Lees meer over eten tijdens je zwangerschap om erachter te komen welk voeding goed voor je is.

Gezonde recepten

Als je zwanger bent, is het verstandig om voeding te eten waarin veel onverzadigde vetzuren zitten, zoals DHA. Deze vetzuren zijn essentieel voor je baby: ze hebben namelijk een positief effect op het gezichtsvermogen en de hersenontwikkeling van je kindje. Wij hebben een aantal gezonde recepten voor je uitgezocht. Jij kunt ervan genieten en je baby kan ervan profiteren.

Wat mag je niet eten als je zwanger bent?

Gezond eten is nu belangrijker dan ooit. Je baby heeft jou nodig om vele vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast bescherm je jouw kindje door sommige voedingsmiddelen te laten staan. Zorg ervoor dat je weet wat je niet mag eten als je zwanger bent en waar je juist extra van moet nemen. Zo bewaak je jouw eigen gezondheid en die van je kindje. Geef je kindje de beste start van een gezond leven. Ontdek wat je beter niet kunt eten tijdens je zwangerschap.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 7

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.