Voeding

Vraag over foliumzuur

Ik hoor steeds dat het heel belangrijk is extra foliumzuur in te nemen tijdens de zwangerschap. Wat is de reden hiervoor? Moet ik dit gedurende heel de zwangerschap innemen?

Het antwoord van onze Voedingskundigen van Nutricia : 

Het is heel belangrijk dat je met foliumzuur start vanaf het moment dat je een zwangerschapswens hebt! Ben je al zwanger, dan raden wij je aan om onmiddellijk te starten met de inname van foliumzuur. Een te kort aan foliumzuur kan aanleiding geven tot afwijkingen van de foetus zoals een open ruggetje of open gehemelte.


Foliumzuursupplementen

Aangezien foliumzuur gevoelig is voor warmte, wordt deze vitamine gemakkelijk vernietigd tijdens het koken. Hierdoor haal je onvoldoende foliumzuur uit je dagelijkse voeding . Het is aangeraden om elke dag een foliumzuursupplement in te nemen en je dagpatroon van foliumzuurrijke voeding te voorzien.

Wij adviseren steeds om 4 weken voor je zwangerschap met het voedingssupplement te starten en hier de eerste acht weken van je zwangerschap mee door te gaan. Bovendien kan je het supplement nog steeds gebruiken tijdens de borstvoeding. Deze extra voedingsstoffen komen zeker van pas.

Mocht je nog vragen hebben, kan je ons steeds contacteren via ons gratis nummer (0800/ 16. 685), e-mail of chat. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8u30-17u en vrijdag van 8u30-16u. Kortom, wij staan steeds voor jou klaar met persoonlijk advies.  
  

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Zwangerschap

App

Nutricia baby app

Bijzondere momenten leg je eenvoudig vast, om te bewaren en delen met vrienden en familie.