Nutricia baby
Voeding

Een gezonde en gevarieerde voeding

Er wordt wel eens gezegd ‘Eet niet voor twee, maar eet wel twee keer zo gezond’, maar kan het nu echt zo veel kwaad als ik toch wat meer eet en dus meer kilo’s bijkom tijdens mijn zwangerschap dan dat normaal is?

​ Als je overgewicht of obesitas hebt voor de zwangerschap, of als je meer bijkomt tijdens de zwangerschap dan aangeraden, dan heb je een groter risico op allerlei complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Als je te veel gewicht bijkomt tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op een hoog geboortegewicht van de baby. Ook loop je dan meer kans om via een keizersnede te moeten bevallen. Als je obees bent tijdens de zwangerschap dan verhoogt ook het risico op een te hoge bloeddruk en zwangerschapsdiabetes.

Kies dus voor een gezonde en gevarieerde voeding met eventueel lichte lichaamsbeweging (vraag advies aan je arts welke lichaamsactiviteiten je mag uitoefenen).


Back to storyline

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.