Rauw vlees eten tijdens je zwangerschap

Voeding

Tijdens de zwangerschap kan je best oppassen wanneer je rauw vlees gaat eten. Dit komt omdat je dan kans loopt om een toxoplasmose-infectie te krijgen.

Van zo een toxoplasmose-besmetting ondervind je zelf weinig hinder, maar de infectie kan wel voor aangeboren afwijkingen bij je baby zorgen.

Wanneer je al eens eerder besmet bent geweest met toxoplasmose heb je hiertegen antistoffen aangemaakt en kan je geen infectie meer oplopen. Je kan dit laten testen bij je huisarts.

Welke zijn rauwe vleeswaren?

  • Filet americain
  • Tartaar
  • Rosbief
  • Ossenworst
  • Carpaccio
  • Gehakt
  • Alle vleessoorten die niet goed doorbakken zijn.

Wat mag je wel eten?

  • Goed doorbakken vlees (dat betekent ook dat je biefstuk ‘bien cuit’ moet zijn)
  • Ham
  • Rookvlees
  • Andere soorten bewerkt vlees (zoals gerookt en gebakken vlees). Let wel op met gezouten vlees, aangezien dit tijdens de zwangerschap kan zorgen voor vochtophoping.

Back to storyline

App

Nutricia baby app

Bijzondere momenten leg je eenvoudig vast, om te bewaren en delen met vrienden en familie.