Voeding

Voeding

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Alles wat je eet en drinkt als je zwanger bent, gebruikt je lichaam om jou en je baby te voorzien van voedingsstoffen.

Gezond eten en zwangerschap

Gezond en gevarieerd eten is altijd belangrijk, maar helemaal tijdens je zwangerschap. Je lichaam gaat namelijk een topprestatie leveren en daarnaast krijgt je baby alleen via jou zijn voeding binnen. Alles wat jij eet en drinkt, gebruikt je lichaam om jou en je baby te voorzien van voedingsstoffen. Let er dus extra op dat je gezond eet. In onderstaande artikelen lees je alles over de voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden en waarom vet zo belangrijk is tijdens je zwangerschap. We geven je ook een aantal gezonde recepten, die het je makkelijk maken om meer voeding binnen te krijgen die goed voor je is. Heb je al een kindje dan kun je die ook blij maken met de leuke tussendoortjes die je samen kunt maken.

Wat mag je eten tijdens je zwangerschap

Gezond en gevarieerd eten is altijd belangrijk, maar helemaal tijdens je zwangerschap. Je lichaam gaat namelijk een topprestatie leveren en daarnaast krijgt je baby alleen via jou zijn voeding binnen. Alles wat jij eet en drinkt, gebruikt je lichaam om jou en je baby te voorzien van voedingsstoffen. Let er dus extra op dat je gezond.

Wat mag je niet eten als je zwanger bent?

Gezond eten is nu belangrijker dan ooit. Je baby heeft jou nodig om vele vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast bescherm je jouw kindje door sommige voedingsmiddelen te laten staan. Zorg ervoor dat je weet wat je niet mag eten als je zwanger bent en waar je juist extra van moet nemen. Zo bewaak je jouw eigen gezondheid en die van je kindje. Geef je kindje de beste start van een gezond leven. Ontdek wat je beter niet kunt eten tijdens je zwangerschap.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 12

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.