Nutricia baby

10 tips voor een stranddagje met je baby

Zon, zee en zand! Wat is er lekkerder dan in de zomer in de zon op het strand te zijn? Ook met je kleine uk kun je er volop van genieten. Tenminste als je je wapent met zonnebrandcrème, hoedje, water en een parasol. Lees onze 10 tips voor de perfecte stranddag.

1. Ga in de ochtend

Je hebt dan niet alleen meer kans op een rustig plekje maar je zit ook niet op het heetst van de dag op het strand. Probeer voor 12 uur weer op te breken en pak vooral die vroege uurtjes. Tussen 12 en 15 uur is de zon het sterkst en de kans op verbranden het grootst.

2. Goed smeren met zonbeschermingscrème voor baby's en herhalen

De babyhuid is gevoeliger en kwetsbaarder voor de zon dan jouw eigen huid. Langer dan 5 minuten in de zon is al nadelig voor de huid van je baby. Bescherm de huid goed tegen verbranden. Neem liefst factor 50 en breng regelmatig opnieuw aan. Het handigst is je baby thuis al in te smeren vlak voor je gaat, omdat de zonnebrandcrème tijd nodig heeft om in te trekken. Natuurlijk kun je je kindje ook nog een romper of shirtje aantrekken tegen de zon. Volg altijd goed de instructies zoals aangegeven op de verpakking van je zonnecrème.

3. Hoedje op

Uitzonderingen daargelaten is de haardos van je baby waarschijnlijk nog niet erg dik. De hoofdhuid is erg gevoelig voor verbranden. Laat je baby daarom altijd een hoedje dragen.

4. Neem een parasol mee

Om je baby te beschermen tegen de zon, kan je natuurlijk ook een parasol gebruiken op het strand. Het is fijn als je schaduw kunt creëren voor je kindje. Er zijn ook speciale babytentjes voor op het strand. Een kinderwagen afdekken met een handdoek kan voor veel warmte in de kinderwagen zorgen. Let dus op dat het niet te warm wordt onder de handdoek. Gebruik liever een parasol of paraplu waar de wind onderdoor kan waaien.

5. Voeding bij de hand

Borstvoeding is de beste voeding voor je kleine en dit geef je natuurlijk ook gewoon op het strand. Neem eventueel een dunne handdoek of hydrofiele luier mee om jezelf wat privacy te geven en je kindje aan de borst af te schermen. Geef je opvolgmelk, neem dan het poeder afgemeten in een bakje mee en een fles mineraalwater.Hiermee kun je het flesje maken. Zorg ook voor wat water voor de hydratatie tussendoor. Hiermee kun je het flesje maken. 

evian® natuurlijk mineraalwater heeft een laag mineralengehalte en is dus zeer geschikt voor jouw kind*. Het kan dan ook door iedereen dagelijks worden gedronken.

Vergeet niet dat het belangrijk is om de hele dag door voldoende vocht binnen te krijgen. Neem een paar extra flessen water mee. 

*evian® ondersteunt de aanbevelingen van de WHO voor het bevorderen van het geven van borstvoeding gedurende de eerste zes levensmaanden

Evian 33cl

6. Handdoek, boxkleed of hoeslaken

Voorkom dat je baby de hele tijd in het zand ligt en zorg voor een plek waarop gerold en gekropen kan worden. Een grote handdoek dus of een boxkleed. Ook handig is een hoeslaken, zeker als je baby nog echt klein is en je wilt voorkomen dat er zand in het gezicht waait als de kleine ligt. Leg het hoeslaken op de kop op de grond en plaats in alle hoeken een tas om het op te spannen. Tip voor als je baby toch onder het zand komt te zitten: met talkpoeder haal je het zand zo weg.
 

7. Zwembandjes

Kan je baby al zitten of staan dan is het natuurlijk leuk om kennis te maken met het water. Maar let op: de zee kan verraderlijk zijn. Laat je kind nooit alleen en zorg dat je baby een zwemvestje of zwemvleugeltjes om heeft zodat het hoofdje altijd boven water blijft. Zoek een ondergelopen kuil en laat je baby daarin spelen terwijl je erbij blijft. Je kunt ook een teiltje of kinderbadje meenemen en dat vullen met wat zeewater om in te spelen.
 

8. Speelgoed mee

Neem speelgoed mee dat tegen zand kan. Een paar zandvormpjes, een emmertje en een schepje is al voldoende. Een kleine bal is ook leuk om je kind mee te laten spelen. Dat je kind vies wordt van het spelen met water en zand is niet erg. Voor de ontwikkeling van het immuunsysteem is het juist prima als je kind niet altijd even schoon is.
 

9. Droge kleding

Het klinkt misschien wat overdreven maar een extra stel kleding voor je baby is erg handig. Heeft je baby net nog in het water gespeeld en wil je naar huis? Dan komt zo’n droge set goed van pas. Neem liefst katoenen, luchtige kleding mee. Als het echt warm is, is alleen een rompertje ook voldoende.
 

10. Fototoestel of smartphone bij de hand

Dat wil je natuurlijk wel vastleggen, die uurtjes op het strand. Houd je toestel in de aanslag om die foto’s te maken van de eerste keer kruipen in het zand, slapen op de handdoek of spetteren met water. Tip: bewaar je toestel in een ziplock-zakje om te voorkomen dat het helemaal onder het zand komt te zitten.

Zwemmen met je baby?

Het is niet alleen leuk, maar ook goed voor je baby om kennis te maken met water. Je kind went zo op jonge leeftijd aan in het water zijn, en dat maakt de stap naar zwemles straks wat makkelijker. Het is ook prima voor de fysieke ontwikkeling. Let wel op met zwemmen in zee. De zee kan verraderlijk zijn, je moet voortdurend goed blijven oppassen. Zwembaden zijn veiliger, zeker als ze speciale tijden voor babyzwemmen hebben.