Samen maken we de toekomst. Daarom is Nutricia constant bezig met duurzaam ondernemen. Met oog voor mens, maatschappij en milieu. Daarom hebben we, als een van de eerste grote bedrijven in België en België, het B Corp™ certificaat gekregen. Dit is voor ons het bewijs dat we actief werken aan een duurzame toekomst voor iedereen op onze mooie planeet.

B Corp™ , wat is dat precies?

B Corp™ is ontwikkeld door de onafhankelijke non profit organisatie B-Lab. Het B Corp™ certificaat haal je niet zomaar. B-lab kent dit certificaat alleen toe aan bedrijven die hoge duurzame en maatschappelijke doelen nastreven. B-lab toetst een organisatie onder andere op haar inzet voor haar werknemers en haar klanten. Ook kijkt B-lab hoe de organisatie omgaat met de maatschappij en het milieu. Als een bedrijf dan het B Corp™ certificaat krijgt, moet ze zich vanaf dat moment aan een wettelijke verplichting houden. Bij elke beslissing moet ze rekening houden met het effect ervan op haar werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu.

Waarom is B Corp™ belangrijk?

De B Corp™ beweging stimuleert bedrijven om verder te kijken dan hun eigen belang. Daarmee stappen ze af van het idee dat bedrijven zoveel mogelijk winst moeten maken. B Corp™ wil dat bedrijven niet alleen naar zichzelf kijken, maar ook naar hun omgeving. Zodat bedrijven niet alleen waarde creëren voor hun aandeelhouders, maar voor de hele samenleving.

Waarom is Nutricia een B Corp™?

Sinds 1896 verzorgt Nutricia al voeding voor jong en oud. Dat brengt een lange geschiedenis met zich mee, maar ook verantwoordelijkheid. We willen bedrijven, klanten en anderen inspireren om ook verder te kijken dan hun eigen belang. De kleine keuzes die we elke dag maken hebben uiteindelijk een grote invloed op anderen. Door ons aan te sluiten bij B Corp™ proberen we met onze beslissingen bij te dragen aan een betere wereld. Dat uit zich ook in de missie van ons moederbedrijf Danone: ‘One Planet. One Health’.

Wat doet Nutricia op het vlak van duurzaamheid?

Wat betekent dit voor mij?

Als je kiest voor duurzaam, kun je kiezen voor de producten van B Corp™ bedrijven. Met het B Corp™ certificaat weet jij als klant dat het bedrijf keuzes maakt die iedereen (inclusief de aarde) ten goede komen. Je weet zeker dat het bedrijf goed scoort op alle vijf de kernpunten van B Corp™: duurzaamheid, transparantie, arbeidsrechten, (lokale) gemeenschap en transparantie. Je kunt de producten van deze bedrijven dus met een gerust hart kopen. Wil jij een positieve impact maken op mens en milieu? Koop dan de B Corp producten eenvoudig via Bol.com of de AH B Corp shop.