ZWANGER, en nu?

Gefeliciteerd! Je bent zwanger, en nu? Als blijkt dat je zwanger bent, gaat er ongetwijfeld een heleboel door je heen. Variërend van praktische vragen, regeldingen tot het bedenken van namen. Maar aan het begin van je zwangerschap is het juist zaak om lekker te relaxen en te genieten. Je hebt nu namelijk nog een kleine negen maanden om alles te regelen. Wij helpen je met een aantal vragen die je waarschijnlijk hebt nu je zwanger bent.

De zwangerschapstest

Wauw! Het 2e streepje op de zwangerschapstest is zichtbaar. Is een positieve zwangerschapstest wel betrouwbaar en wat is de volgende stap?

Uitgerekende datum berekenen

Je zwangerschapstest is positief, maar wat is nu je uitgerekende datum? Wij hebben een handige online calculator waarmee je zelf jouw uitgerekende datum kunt berekenen. Vul alleen de datum van de eerste dag van je laatste menstruatiecyclus en de duur van jouw cyclus in en je weet de vermoedelijke datum van je bevalling!

Voeding tijdens je zwangerschap

Wat jij tijdens je zwangerschap eet, bepaalt mede hoe gezond jouw kind wordt. Maar wat mag je nu wel en niet eten? Welke vis mag je eten? Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven je de 10 beste voedingstips voor als je zwanger bent. Sommige vitamines en mineralen hebben tijdens je zwangerschap ook wat extra aandacht nodig, zoals foliumzuur, calcium en vitamine A.

Zwangerschapssymptomen

Nu je zwanger bent, zal je langzaam maar zeker enkele zwangerschapssymptomen ontwikkelen. Lees hier de meest voorkomende zwangerschapssymptomen. Enkele kwaaltjes waar je ook last van kunt krijgen zijn: zwangerschapsmasker, hoofdpijn, harde buiken en brandend maagzuur. Maak je zeker geen zorgen! Wij geven je tips om de kwaaltjes enigszins te verzachten.

Wat moet je nu allemaal regelen?

Er zijn een hoop zaken die je nu moet regelen, maar wij helpen je een handje op weg. Om jezelf goed voor te bereiden op de bevalling, kan het fijn zijn om een geboorteplan te maken. Ook helpt het om rond de 35ste week van je zwangerschap alvast jouw vluchtkoffer klaar te zetten. Hier hebben wij een handige vluchtkoffer checklist voor! Lees hier meer veelvoorkomende zaken die je straks moet regelen nu je zwanger bent.

Echo's tijdens je zwangerschap

Een kijkje in je buik! Wat kun je ervan verwachten? Een termijnecho vindt plaats rond de 10 à 12 weken en wordt standaard gemaakt. Halverwege je zwangerschap is het tijd voor de 20 wekenecho. Dit is een spannend moment, want dan krijg je meestal ook te horen wat het geslacht is van je kleine, mocht je dat willen. Daarna is het dus tijd voor de gender reveal party om het geslacht bekend te maken aan vrienden en familie.

Zwanger, en nu? Nog meer tips!

Hopelijk heeft bovenstaande informatie je al iets op weg geholpen en heeft dit jouw eerste paar vragen beantwoord. Natuurlijk hebben wij nóg meer handige artikelen en tools om jou op weg te helpen, zoals:

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!