12+ maanden

Bijna klaar om met de pot mee te eten. Krijg hier antwoord op de veelgestelde vragen over het geven van vaste voeding na 12 maanden.

Wat gaat de tijd toch snel! Je kindje is al 1 jaar oud en krijgt langzaam maar zeker een eigen willetje en persoonlijkheid. Je kindje is inmiddels gewend aan het eten van vast voedsel. De kans is groot dat jullie al gezellig samen aan tafel eten. Samen hebben jullie een goede basis gelegd voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon en zul je deze verder gaan uitbouwen door steeds grovere structuren en stukjes te geven. Heeft je kleintje al favoriete smaken ontwikkeld? Dan kun je hem daar lekker mee verwennen. Maar vergeet niet te blijven variëren.

Lees meer >

Nu je kindje wat groter is, kan hij aan tafel aanschuiven. Een mijlpaal! Eet zo vaak mogelijk samen met je peuter. Zo leert hij dat samen eten een gezellig gezinsmoment is en geniet hij meer van zijn eten. Bovendien leert je kleine door jou na te doen hoe hij zelf moet eten.

Lees meer >

De wereld van je kindje wordt iedere dag groter en al dat ontdekken kost energie. Tussendoortjes passen in een gezond voedingspatroon, maar geef niet te veel en varieer voldoende. Geef je kleintje naast zijn drie dagelijkse hoofdmaaltijden ook drie gezonde tussendoortjes.

Lees meer >

Borst- of flesvoeding blijft een belangrijke bron van voedingsstoffen voor je kindje. De kleine zal de borstvoeding vooralsnog op behoefte blijven drinken.

Vanaf 1 jaar kun je de hoeveelheid melk wel verminderen tot 300 ml per dag. Geef je opvolgmelk, dan kun je nu overstappen op Dreumesmelk. Deze melk is afgestemd op de leeftijd van je kleintje en past uitstekend in zijn dagmenu.

Lees meer >

Geef de ontbijtpap bij voorkeur met een lepeltje. Zo stimuleer je de mond- en kaakspieren van je kindje. En dat is weer belangrijk voor een goede spraakontwikkeling.

Lees meer over het ontbijt van je kindje >

#Olvarit

Deel je favoriete foto's met ons en andere ouders en kom ook in dit lijstje terecht. Gebruik #Olvarit of @olvarit bij jouw foto op Facebook of Instagram. Als je ook #samenmetnutricia toevoegt, geef je ons toestemming om de foto te gebruiken. Meer informatie vind je op deze pagina. Tot snel! 

Olvarit

Tools