8 tot 11 maanden

Steeds grovere stukjes. Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over het geven van vaste voeding.

Je kindje zal wellicht wat tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met de grovere stukjes. Bij de één zal dit makkelijker gaan dan bij de ander. Moet je kindje soms kokhalzen? Je hoeft hier niet van te schrikken; dit is een natuurlijke beschermingsreactie. Naarmate je meer oefent, zal dit vanzelf minder worden en uiteindelijk helemaal verdwijnen. De belangrijkste tip is ook hier weer: wees geduldig, dwing je kindje nergens toe en volg het tempo van je kindje. Als je blijft herhalen, zal je zien dat je vanzelf zijn nieuwsgierigheid wekt.

Lees meer >

Langzaam maar zeker verandert de rol van borst- of flesvoeding bij de ontwikkeling van je kindje. Vaste voeding is vanaf 8 maanden onmisbaar in een gezond eetpatroon. Toch haalt je kindje ook nog steeds veel van de benodigde voedingsstoffen uit borst- of flesvoeding. Het aantal melkmomenten per dag neemt wel af naar ongeveer 3 keer per dag.

Lees meer >

Je kindje raakt steeds meer gewend aan vaste voeding. Je kunt rond deze periode ook gaan experimenteren met tussendoortjes tussen het ontbijt en de lunch en tussen de lunch en het avondeten. Wat kun je je kindje geven?

  • Fijngesneden, zachte stukjes fruit of groente
  • Fruit knijpzakje van Olvarit
  • Volkorenbiscuit
  • Mini rijstwafel of cracotte

Lees meer >

Naast de borst- of flesvoeding, lust je kindje tussendoor ook wat anders te drinken. Water of wat slappe thee zijn beide hele goede keuzes. Zo kan hij bovendien meteen oefenen met het drinken uit een beker! Dat is goed voor zijn mondmotoriek en dat helpt hem uiteindelijk bij het leren praten. Kies bijvoorbeeld voor een rietjesbeker.

Lees meer >

Na 8 maanden gaat het dagmenu van je kindje steeds meer op dat van jou lijken. Jouw kindje eet nu 3 hoofdmaaltijden en 2 tussendoortjes per dag. Hij drinkt minder borst- of flesvoeding en haalt zijn energie meer en meer uit vaste voeding. Met een gezond ontbijt geef je je kindje een goede start van de dag.

Je kunt zonder problemen in één keer overstappen naar de volgende pap. De structuur en hoeveelheid vezels in de Olvarit-pappen groeien met je kindje mee. Rustig opbouwen is daarom niet nodig.

Lees meer over het ontbijt van je kindje >

#Olvarit

Deel je favoriete foto's met ons en andere ouders en kom ook in dit lijstje terecht. Gebruik #Olvarit of @olvarit bij jouw foto op Facebook of Instagram. Als je ook #samenmetnutricia toevoegt, geef je ons toestemming om de foto te gebruiken. Meer informatie vind je op deze pagina. Tot snel!

Olvarit

Tools