Vluchtkoffer voor je bevalling

Na de bevalling verblijf je ongeveer 2 tot 5 dagen op de kraamafdeling. Als je goed voorbereid wil zijn, wacht je best niet tot het laatste moment om je vluchtkoffer in te pakken. Die valies bespaart je heel wat stress tijdens de eerste dagen. Wanneer zet je hem klaar? En wat gaat er allemaal in? Check de tips hieronder om helemaal stressvrij te zijn in het ziekenhuis.

Wanneer kan je je vluchtkoffer voorbereiden?

Vanaf de 37ste week van je zwangerschap zou het kunnen gebeuren dat de bevalling begint. Zorg er dus voor dat je vluchtkoffer rond de 37ste week alvast klaar staat. Begin dus alvast met inpakken rond de 35ste week van je zwangerschap. Dan heb je nog genoeg tijd en vergeet je niet die schattige sokjes voor de baby die je net van je schoonmoeder hebt gekregen. Je voorkomt zo een hoop stress voor jou én je partner. Op het laatste moment gehaast alle spulletjes bij elkaar zoeken en de helft vergeten zal dan gelukkig niet gebeuren.

Wat moet er in de vluchtkoffer ? 

Praktisch

Wat gaat er in je vluchtkoffer ?

Check deze lijst met de must-haves voor je vluchtkoffer.

Tips en advies voor je vluchtkoffer

  • Neem niet teveel kleren mee: een ruim t-shirt of nachthemd om in te bevallen, comfortabele kleding en een leuke (maar vooral comfy) outfit om het ziekenhuis te verlaten; meer heb je eigenlijk niet nodig.
  • Organiseer je koffer: maak outfitjes op voorhand en vouw die samen in je koffer. Dan hoef je in het ziekenhuis niet na te denken over kleren en wat wel of niet samen past. Dat scheelt weer, zeker als je vermoeid bent na de bevalling.
  • Voorzie minstens 2 zakken : een voor de cadeautjes die je zal krijgen en een voor je vuile was.
  • Zet je vluchtkoffer dicht bij de deur zodat je hem snel kan meenemen als het zover is. Dan kan je er ook makkelijk op het laatste moment nog dingen aan toevoegen, zoals koude drankjes en snacks.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders