Nutricia baby

Zwangerschapsverschijnselen

Naast zichtbare veranderingen, gebeurt er ook in je lichaam veel in je zwangerschap. Hoe je je voelt is moeilijk te voorspellen het verschilt per zwangerschap.

Symptomen van een zwangerschap

Als je zwanger bent, kun je dat meestal herkennen aan bepaalde symptomen. De symptomen verschillen per persoon en per zwangerschap.

Brandend maagzuur

Moeder Natuur zorgt er tijdens je zwangerschap voor dat je spieren ontspannen zijn. Dit komt door het zwangerschapshormoon progesteron. Progesteron beïnvloedt al je spieren en ook het klepje dat je maag afsluit. Hierdoor kunnen kleine hoeveelheden maagzuur in je slokdarm omhoogkomen. Lees meer over maagzuur.

Moeheid

Het is heel normaal dat je je vaker moe voelt als je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap is je lichaam volop in ontwikkeling en dat kost energie. Zo verandert je hormoonhuishouding en doet je lichaam van alles om te zorgen dat je kindje zich goed ontwikkelt. Maar ook spanning of stress kan je vermoeid maken. Lees meer over moeheid tijdens je zwangerschap.

Ochtendmisselijkheid

De één heeft er veel last van, de ander helemaal niet: zwangerschapsmisselijkheid. Wat precies de oorzaak is van misselijkheid tijdens de zwangerschap, is niet bekend. Wel zijn er verschillende manieren om de misselijkheid te verminderen. Lees meer over ochtendmisselijkheid

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 6