Nutricia baby

Hongersignalen baby: help, mijn baby heeft alweer honger!

Meldt jouw baby zich binnen 2 uur na de voeding al weer? Maak je niet ongerust. Je kunt je hongerige baby onbeperkt borstvoeding geven. Jouw moedermelk past zich voortdurend aan aan de behoefte van je baby. Dit zijn hongersignalen bij je baby.

Wat zijn hongersignalen bij je baby?

Een hongerige baby heeft honger!

  • Je kind huilt of is onrustig.
  • Een speentje helpt niet, zuigen op een vinger helpt niet: alleen de borst brengt rust.
  • Je baby meldt zich na een voeding weer snel, binnen ongeveer 2 uur.

Hongersignalen baby: wat kun je doen? 

Leg je baby gerust aan als je baby deze hongersignalen toont. De samenstelling en ook hoeveelheid van de moedermelk past zich vanzelf aan, aan wat je baby nodig heeft. Door een tijdje extra vaak aanleggen neemt de productie van melk toe, waardoor je baby per voeding wat meer kan drinken en daardoor meestal vanzelf minder snel honger krijgt. 

Krijgt je baby wel genoeg?

Er zijn eigenlijk geen regeltjes voor hoe vaak je een baby borstvoeding moet geven en hoe lang de voeding moet duren. Je kind geeft zelf aan wanneer er een voeding nodig is en wanneer het genoeg heeft gedronken. Elk kind wordt geboren met een natuurlijk gevoel voor honger, maar ook voor een natuurlijk gevoel voor genoeg. Je baby voelt zelf echt perfect aan wat voldoende is. Vertrouw daar op. Je baby laat dan tijdens het voeden de tepel los en heeft er geen belangstelling meer voor. Als je meegaat in de behoefte van je kind, voed je op verzoek. 

Groeispurten

Is je baby soms een paar dagen heel onrustig met veel huilen en meer voeding vragen. Dat noemen we groeispurten.