Nutricia baby

Wanneer mag een baby water drinken?

Drinkt je baby niet altijd zijn flesje op en ben je bang dat hij niet genoeg gehydrateerd zal zijn? Ontdek in welke omstandigheden het aangeraden is om wat extra water aan je kindje te geven. De maag van een baby is nog heel klein en daarom kan je kleintje maar een kleine hoeveelheid melkvoeding per keer opnemen. Deze kleine hoeveelheid wordt dan ook snel verteerd, met als gevolg dat je baby misschien snel weer voeding vraagt. Als je kleintje zijn melkflesje dus niet helemaal leegdrinkt de eerste keer, kan je hem meerdere keren per dag een melkflesje met een kleinere hoeveelheid aanbieden.

Voor 6 maanden

Extra water wordt niet aangeraden vóór de leeftijd van 6 maanden.

Water zal het maagje van je baby vullen, waardoor je baby misschien minder melk zal drinken, wat zeker niet de bedoeling is, want water kan de melk niet vervangen. 
Ben je al gestart met vaste voeding zoals fruit- en groentepapjes, dan mag je tot aan de leeftijd van 6 maanden, na het papje, aanvullend een klein flesje melk geven

Let er wel op dat hij buiten zijn groente- en fruithapje nog ongeveer dezelfde hoeveelheid melk drinkt.

Na 6 maanden

Extra water wordt pas aangeraden vanaf een leeftijd van 6 maanden.

Ben je al gestart met vaste voeding zoals fruit- en groentepapjes, dan mag je je kindje na de maaltijd een beetje water geven. Zo kan je kleintje alvast kennismaken met de smaak van water. Bovendien wordt zijn mondje gespoeld na het eten van fruit en groente en krijgt hij voldoende vocht binnen.  Ook mag je vanaf 6 maanden tussen het geven van de hapjes, wat water in een flesje geven. Welk water het meest geschikt is voor baby’s, lees je hier 

Let er wel op dat hij buiten zijn groente- en fruithapje nog ongeveer dezelfde hoeveelheid melk drinkt.

Maak je je zorgen of blijft het verzadigingsprobleem aanhouden, raadpleeg dan je kinderarts of Kind en Gezin. Zij kunnen advies geven over de voeding van je baby.

 
 

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE?