Voeding

Wanneer mag een baby water drinken?

Als je baby nog geen 6 maanden is en borstvoeding krijgt, geef je bij voorkeur daarnaast geen water. Zelfs niet op zomerse dagen. Wat extra aanleggen om de dorst te lessen is wel een goed plan.

Vaker aanleggen

Als je voedt op verzoek wil je baby waarschijnlijk wel wat vaker drinken bij zomerse temperaturen. Geen probleem! Bied je borst gewoon aan, al drinkt je baby maar een paar slokjes. Dat is voor dan al even genoeg.Waarom geen water?

Baby’s hebben, tot ze 6 maanden zijn, naast

borstvoeding

 geen ander drinken nodig. Geef je je kind wel water, dan is de kans groot dat het daardoor minder moedermelk drinkt. Jouw melk zit vol met voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Lees

hier

 meer over de samenstelling van borstvoeding. Als je je baby water geeft, vult dat water de kleine maag en gaat je kind minder melk drinken. Je baby krijgt dan minder voedingsstoffen binnen. En die zijn juist nodig voor de groei en ontwikkeling.Wel water voor jou

Voor jou is het wel belangrijk dat je extra drinkt op warme dagen. Als jij extra drinkt helpt dat bij de aanmaak van extra melk voor je baby. Water is een prima dorstlesser. Fleur je glas of karaf eventueel op met wat takjes munt, schijfjes limoen, sinaasappel, plakjes aardbei of komkommer, om het water wat lekkerder te maken.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?