WANNEER mag een baby WATER DRINKEN?

Als je borstvoeding geeft, heeft je baby daarnaast de eerste 6 maanden geen water nodig. Ook niet op warme dagen.

Vaker aanleggen

Als je voedt op verzoek wil je baby waarschijnlijk wel wat vaker drinken bij zomerse temperaturen. Geen probleem! Bied je borst gewoon aan, al drinkt je baby maar een paar slokjes. Dat is voor dan al even genoeg.

Waarom geen water?

Baby’s hebben, tot ze 6 maanden zijn, naast borstvoeding geen ander drinken nodig. Geef je je kind wel water, dan is de kans groot dat het daardoor minder moedermelk drinkt. Jouw melk zit vol met voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Lees hier meer over de samenstelling van borstvoeding. Als je je baby water geeft, vult dat water de kleine maag en gaat je kind minder melk drinken. Je baby krijgt dan minder voedingsstoffen binnen. En die zijn juist nodig voor de groei en ontwikkeling.

Wel water voor jou

Voor jou is het wel belangrijk dat je extra drinkt op warme dagen. Als jij extra drinkt helpt dat bij de aanmaak van extra melk voor je baby. Water is een prima dorstlesser. Fleur je glas of karaf eventueel op met wat takjes munt, schijfjes limoen, sinaasappel, plakjes aardbei of komkommer, om het water wat lekkerder te maken.