Emotie en relaties

Een band opbouwen met je baby

Als aanstaande of kersverse ouder maak je je misschien zorgen over het hechtingsproces met je kindje.

Een band opbouwen met je baby

Als aanstaande of kersverse ouder maak je je misschien zorgen over het hechtingsproces met je kindje. Hoe bouw je nu eigenlijk een band met hem op als hij er eenmaal is? Die band is er niet altijd meteen. Jullie moeten aan elkaar wennen. Dat is heel normaal. Maak je dan vooral niet ongerust: jullie groeien elke dag meer naar elkaar toe. Dat gaat eigenlijk vanzelf. Zeker als je lekker veel met hem knuffelt.

Je kindje vindt het heerlijk om bij je te zijn. Houd hem dus lekker dicht tegen je aan als je hem de borst geeft. En pak hem af en toe op en wieg hem zachtjes heen en weer. Zo voelt hij dat je van hem houdt en dat versterkt jullie band.

Aanraking is belangrijk voor je baby. Het geeft hem de drie dingen die hij nodig heeft: een gevoel van veiligheid en geborgenheid, contact met de wereld om hem heen en het is jullie manier van onderling communiceren.

Babymassage

Babymassage is heel prettig voor je kindje. En voor jou en je partner is het leuk om te doen. Een lekkere massage of zachtjes zingen en praten kan je kindje ook helpen om in slaap te vallen. Let erop dat je je kindje altijd heel zachtjes masseert. Gebruik daarbij wat lekkere olie.

Voor babymassage zijn geen echte vaststaande technieken. Ga dus gewoon op je gevoel af. Je baby geeft zelf aan wanneer hij de massage niet fijn vindt. Het beste moment om je baby te masseren is vlak voordat het bedtijd is, of als hij net in bad is geweest. Dan komt hij helemaal tot rust. Liever wat tips van een expert? Op veel plaatsen worden cursussen babymassage aangeboden. Een leuke manier om andere kersverse ouders te ontmoeten!

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 0,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.