Nutricia baby
Schrijf je in en ontvang meer baby informatie

De eerste Sinterklaas vieren met je baby

Sinterklaas komt jaarlijks tussen 11 en 18 november per stoomboot aan in België. Dit kinderfeest wordt al sinds 1888 in België gevierd. Centraal staan Sinterklaas (of Sint Nicolaas) en zijn Pieten en kinderen worden getrakteerd op snoepgoed en cadeautjes. De pret eindigt met pakjes op 6 december, de dag waarop Sinterklaas België weer gaat verlaten.

Wanneer je eerste kindje nog klein is vier je Sinterklaas natuurlijk meer voor jezelf dan voor de baby. Maar dat hoeft de pret voor jullie als kersverse ouders niet te drukken!

Schoentje zetten en cadeautjes in de zak

Er is niets schattiger dan zo’n klein schoentje voor de open haard, wachtend op wat Sinterklaas en de Pieten zullen brengen. Voor je kindje is het zetten en vinden van zijn schoen wellicht nog niet het hoogtepunt van de dag, maar het biedt een mooie kans je partner misschien eens met een cadeautje te verrassen?

Voor je baby maakt de inhoud van het cadeau – een knuffel of speelgoed – nog weinig uit. Het inpakpapier is vaak een stuk interessanter! Dat betekent dat je rustig nuttige dingen, bijvoorbeeld kleding, als cadeautjes kunt geven.

Snoepgoed

Sinterklaas is niet alleen bekend vanwege cadeautjes, maar ook om zijn snoepgoed. In september vind je vaak reeds Sinterklaasspeculaas en letterkoekjes in de winkels. Hoewel oudere kinderen hiervan smullen, is dit snoepgoed niet zo geschikt voor de allerkleinsten. Niet alleen vanwege het vele suiker dat erin zit, maar ook omdat je baby zich erin kan verslikken.

Tip: houd je baby in de gaten, zodat hij geen vergeten letterkoekje in zijn mond stopt.

Een leuk en gezond alternatief voor je kleintje, vanaf 10 maanden, is een bordje met gezonde snacks: stukjes fruit en stukjes groenten. Zo heeft ook jouw kleintje iets lekkers en kleurrijk om van te smullen!

De Sint en Piet ontmoeten

Het hele Sinterklaasfeest komt vaak tot een hoogtepunt op Sinterklaasavond, of je dit nu op 6 december viert of op een andere datum. Een groot feest met snoepgoed, cadeautjes en misschien wel een bezoek van de Sint en/of de Pieten.

Het ontmoeten van Sint en Piet is voor ieder kind anders. Sommigen vinden het fantastisch; al die aandacht, anderen vinden het maar niets die vreemde gezichten. Maar vergeet vooral geen foto’s en filmpjes te maken van dit magische moment!

Vier je Sinterklaas met een groep? Dan kan dit even wennen zijn voor je kleintje. Het is drukker dan normaal en je kindje doet zoveel indrukken op. Let goed op dat je baby niet te vermoeid geraakt en leg hem op tijd in zijn bedje. Dit maakt dat het voor je kindje, voor jou en voor de andere aanwezigen leuk blijft.