Nutricia baby

Lunchtijd

De lunch is een moment om het samen gezellig te maken, thuis of op het kinderdagverblijf.

Vezelrijk brood

Als je je kindje leert op een vast moment samen te eten, geef je structuur aan zijn dag. En het geeft hem de rust die hij nodig heeft om te (leren) eten.

Ook bij de lunch geef je bij voorkeur vezelrijk brood, bijvoorbeeld volkorenbrood. Vezels zijn namelijk goed voor de darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel. Besmeer het brood met margarine, want dit bevat goede vetten die je kleintje nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling. Kinderen hebben relatief meer gezonde vetten nodig dan volwassenen. Daarom kun je beter margarine gebruiken dan halvarine.

Lekker broodbeleg

Geschikte soorten beleg zijn (smeer)kaas, vleeswaren, ei, magere yoghurt, fruitstroop, fruit (bijvoorbeeld banaan) en confituur. Ook voor broodbeleg geldt: variatie is belangrijk. Wissel daarom hartig beleg af met zoet. En kies regelmatig voor magere producten, bijvoorbeeld kip, kalkoen en rookvlees. Kies voor onbereide vleeswaren. Versier de boterham van je kindje ook eens met groenten zoals tomaat en komkommer. Dit is gezond en het ziet er leuk uit!


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 16 maanden