Overzicht

Appel kaneel muffins

Zoet, smeuïg en een huis wat ruikt naar appeltaart!

  • Snack
  • 20 min bereiden
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor ongeveer 12 muffins:
  • 2 grote rijpe bananen
  • 1 appel
  • 200 gram volkorenmeel*
  • 100 ml melk**
  • 2 eieren
  • 6 dadels (met pit)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 gram noten naar keus
  • Snuf zout
  • Eventueel amandelschaafsel ter decoratie
  • *Je kunt volkorenmeel vervangen voor spelt-, boekweit- of havermeel
  • **Je kunt koemelk vervangen voor een plantaardige variant zoals amandel-, haver- of rijstmelk
  • Nodig: Muffinvorm(pjes), Oven en bakplaat, Satéprikker, Blender, staafmixer of keukenmachine, Handmixer, Kom
  • Bevat melk, gluten, ei en noten

Bereidingswijze

  1. oven

    Verwarm de oven voor op 175 graden

  2. mixer

    Maak het bananen-dadelmengsel

    Snijdt de dadels doormidden en haal de pit uit de vrucht.

    Doe de bananen, eieren, de melk en de dadels in een blender of keukenmachine.

    Of mix alles met een staafmixer.

    .

  3. Meng de ingrediënten

    Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.

    Voeg dit aan het andere ‘natte’ mengsel toe.

    Mix met een handmixer alles goed door elkaar.

    .

  4. mes

    Snijd de appel

    Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel.

    .

  5. Bak de muffins

    Vet zo nodig de muffinvorm in of bekleed met papieren muffinvormpjes.

    Giet het mengsel over de vormpjes en verdeel goed.

    Druk in ieder vormpje een noot en garneer met wat amandelschaafsel.

    Plaats de muffins in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.

    De muffins zijn goed als de satéprikker er schoon uit komt.

    Laat ze buiten de oven nog even afkoelen (of niet, als je het niet laten kunt)!.