Overzicht

Couscous met rode kool en kipfilet

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geen koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten

  • 400 gram rode kool
  • 1 ui
  • 400 gram bereide couscous
  • 200 g kipfilet
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kaneel

Wist je dat

...er nog een heleboel andere soorten kool bestaan? Smul ook eens samen van witte kool, spitskool en savooiekool.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Snij de ui en de appel.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snij de ui in stukjes.

    Was de appel en snij deze in kleine blokjes.

  3. Kook of stoom de rode kool.

    Snij de rode kool in 4 stukken Ga je de rode kool koken: Doe de rode kool in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de rode kool net onder water staat.

    Zet de kookpot op een laag vuur en kook de rode kool op een laag vuur in enkele minuten gaar.

    Ga je de rode kool stomen: Doe de rode kool in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 25 minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de kipfilet en de ui.

    Snij de kipfilet in kleine stukjes.

    Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

    Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.

    Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.

  5. Voeg de rode kool, de reepjes appel en kaneel toe aan de couscous en meng het goed door elkaar.

  6. lepel_vork

    Dien de couscous op, samen met de kipfilet met ui.